Retningslinjer for personvern Ingenii


1. INNLEDNING

Når du bestiller eller bruker undervisningsopplegget fra Ingenii AS ("vi"), gir du oss tilgang til ulike typer opplysninger om deg. Innsamling og bruk av personopplysninger gjør det mulig for oss å gi deg en bedre opplevelse, enten det handler om enkle ting som fakturering og betaling eller mer komplekse ting som tilpasning av våre undervisningsopplegg.

Vi er opptatt av å beskytte og respektere ditt personvern, og all vår innsamling og bruk av personopplysninger er underlagt norsk personvernlovgivning. I disse retningslinjene for personvern finner du informasjon om:

hvilke opplysninger vi samler inn, og hvorfor

hvordan vi bruker opplysningene

hvilke valgmuligheter og rettigheter du har

Denne informasjonen er viktig for at du skal kunne ivareta personvernet ditt, så vi håper du tar deg tid til å bli kjent med disse retningslinjene.

2. SLIK BRUKER VI INFORMASJONEN

Når du bruker Ingenii kan vi registrere opplysninger om deg til følgende formål:

a) Sikre riktig og effektiv leveranse av våre undervisningsopplegg, og forhindre misbruk

b) Gi relevant og god kundeservice, samt sikre effektiv feilretting og kundeadministrasjon

c) Forbedre brukeropplevelsen din, for eksempel ved å tilpasse undervisningsopplegget til den enheten du bruker eller huske din progresjon, slik at du kan fortsette å se det samme faget på en annen enhet

d) Gi deg tilgang til personalisert innhold, for eksempel din kontostatus for kjøp og abonnement og opplysninger i forbindelse med dine tilganger

e) Gi deg mest relevante tilbud gjennom målrettet annonsering og markedsføring, både på våre egne nettsteder og på andre nettsteder du besøker

f) Anonymisering av opplysninger for bruk i profilering og preferanser

g) Forstå bruker- og markedstrender, for eksempel ved å følge med på hvilke målgrupper som kjøper våre undervisningsopplegg

3. INFORMASJON VI SAMLER INN

Når du bestiller et undervisningsopplegg fra oss eller oppretter en brukerkonto hos Ingenii, vil vi registrere personopplysninger for å kunne oppfylle vår del av avtaleforpliktelsene og gi deg en best mulig opplevelse. I slike tilfeller trenger vi korrekt kontaktinformasjon og betalingsinformasjon for å kunne levere i henhold til avtalen og gi deg tilgang til vår undervisningsportal Ingenii. Slik informasjon oppgis som regel av deg i registreringsøyeblikket.

I tillegg til informasjon som du oppgir til oss kan vi hente inn offentlig tilgjengelig informasjon som fødselsdato, telefonnummer, adresseendringer og lignende fra adresseregistre som Bring, Evry, Bisnode, Lindorff og tilsvarende. Informasjonen fra adresseregistrene brukes blant annet for å sikre at informasjonen er riktig og oppdatert og til markedsføringsformål. Vi vil også kunne innhente informasjon om tilhørighet i ulike kundegrupper basert på din adresse fra aktører som Delivermore, Bring, Bisnode og tilsvarende. Dette kan eksempelvis være informasjon om hvor stor andel av beboerne på ditt postnummer som har høyere utdannelse, barn eller mer enn én bil. Selv om denne informasjonen ikke gjelder deg personlig, hjelper informasjonen oss til å øke vår kundeinnsikt slik at vi kan være mest mulig relevant i vår kundekommunikasjon.

For å tilby gode og personaliserte undervisningsopplegg og studietilbud vil vi også lagre informasjon om kundeforholdet, herunder hvilke fag du abonnerer på, betalingshistorikk, og samtykkeinnstillinger på kundeforholdet.

Når du besøker våre nettsider eller bruker en app vi tilbyr, vil vi samle inn informasjon om hvilke undervisningsopplegg du bruker og hvordan du bruker dem. Informasjonen kan inkludere følgende:

Enhetsinformasjon: Informasjon om enheten du bruker (f. eks. datamaskin, mobil eller nettbrett) for våre tjenester, herunder hva slags enhet du har, operativsystemversjon, skjermstørrelse og lignende. Opplysningene gjør blant annet at vi kan tilpasse visningen av innholdet vårt til den enheten du benytter.

Aktivitetslogger: Våre tjenerlogger registrerer detaljer om hvordan du bruker ASK, for eksempel hvilke av våre nettsider du besøker. I tillegg lagres informasjon om dato og tid, nettlesertype, språkinnstillinger, IP-adresse og annen teknisk informasjon. Hvis du klikket på en lenke for å komme til våre nettsider, eksempelvis etter et søk hos Google, registrerer vi også informasjon om nettsiden du kom fra. Sistnevnte gjør blant annet at vi kan forbedre vår synlighet på internett og optimalisere egne annonsekampanjer.

Informasjonskapsler og liknende teknologier: Når du bruker vårt undervisningsopplegg, eller våre nettsider vil både vi, våre samarbeidspartnere og annonsører samle inn og lagre informasjon gjennom informasjonskapsler (cookies), nettpiksler og/eller lokal nettleserlagring. Teknologiene brukes blant annet til å gjenkjenne din enhet, til å lagre innstillinger og til målrettet annonsering. Du finner mer informasjon om hvordan vi bruker teknologiene i punkt 5 nedenfor.

Når du publiserer innhold på Ingenii, for eksempel hvis du deler et bilde eller legger inn kommentarer i våre fagforum, vil dette innholdet kunne lagres og publiseres gjennom våre servere. Avhengig av utformingen og innstillinger vil slikt innhold kunne være offentlig tilgjengelig for alle brukere av Ingenii sine studietilbud.

Vi lagrer også informasjon om henvendelser til vårt kundesenter, slik at vi kan yte deg best mulig service.

4. DELING AV INFORMASJON

Opplysninger som vi har registrert om deg som bruker vil normalt bare kunne brukes av Ingenii AS. Ut over dette vil informasjon kun utleveres til tredjeparter i lovbestemte tilfeller, eksempelvis ved begjæring fra offentlige myndigheter, samt i følgende tilfeller:

a) Bruk av Ingenii sine undervisningsopplegg krever at du er innlogget med en brukerkonto. Brukerkontoer på diskusjonsforum administreres og driftes normalt internt gjennom egne diskusjonsplattformer.

b) Vi vil kunne dele anonymisert informasjon med våre samarbeidspartnere til bruk for målrettet annonsering, eksempelvis i form av at en annonsør får tilgang til cookie-basert informasjon som plasserer en bruker i et gitt kundesegment. Vi vil også kunne vaske din kontaktinformasjon mot kunderegistrene til Facebook, Google og andre digitale aktører, slik at vi og våre samarbeidspartnere kan kommunisere med deg og andre brukere som deg gjennom disse kanalene. Dette gjør at vi blant annet kan unngå at du får reklame for produkter som du allerede abonnerer på eller hvor vi av andre grunner antar at du ikke er i målgruppen.

5. INFORMASJONSKAPSLER OG LIGNENDE TEKNOLOGIER

Som de fleste andre nettsteder og digitale tjenester kan også våre undervisningsopplegg bruke ulike typer teknologier for å gi deg en best mulig brukeropplevelse og relevant innhold. Eksempler på slike teknologier er informasjonskapsler (cookies), enhets- og annonseidentifikatorer, pikseltagger (piksler) og nettleserlagring. Vi bruker slik teknologi til å:

Beholde konteksten når du navigerer på nettsidene våre, eksempelvis etter innlogging eller ved bestilling av fag

Gjøre det mulig å bruke spesialfunksjoner som lagring av innstillinger eller innhold, og ulike former for varslinger

Samle statistikk og analysere bruken av nettsidene, herunder beregne og rapportere total antall brukere og trafikk

Gjenkjenne din enhet og registrere atferd på egne nettsteder slik at vi kan:

Tilpasse vårt innhold basert på din atferd og preferanser

bygge segmenter og målgrupper for markedsføringsformål

målrette annonser, herunder redusere annonser som er irrelevant for visse målgrupper/brukere

måle effekten av annonsering, herunder gi informasjon om du har blitt vist en annonse og resultatet av visningen (eksempelvis at du klikket på en annonse eller kjøpte et produkt)


Om teknologien

Vi kan bruke følgende teknologier når du bruker Ingenii, gitt at du bruker en nettleser eller enhet som tillater bruk av den aktuelle teknologien.

Informasjonskapsler (cookies) er en liten tekstfil som lagres i din nettleser eller enhet når du besøker et nettsted. Dette gjør at nettstedet kan gjenkjenne din nettleser eller enhet neste gang du besøker nettstedet. Informasjonskapsler kan lagre brukerinnstillinger som språkinnstillinger eller påloggingsinformasjon, identifikatorer og annen informasjon. Gjennom innstillingene i nettleseren kan du både fjerne gamle informasjonskapsler og forhindre at nye blir lagret.

Pikseltagger (piksler) er gjennomsiktige bildefiler som blant annet gjør det mulig å lese og lagre informasjonskapsler, samt overføre informasjon til oss eller våre samarbeidspartnere. Informasjonen omfatter typisk IP-adressen til en enhet, tidspunkt og nettsiden hvor pikslene blir vist, en ID tilknyttet nettleseren eller enheten og typen nettleser som blir brukt.

Nettleserlagring er teknologi som gjør det mulig for et nettsted eller en app å lagre og hente frem data på din datamaskin, mobiltelefon eller annen enhet. Som eksempel kan nevnes hurtigbufring og lokal lagring i HTML5. Slik teknologi brukes gjerne dersom enheten eller nettleseren ikke kan lagre informasjonskapsler eller for å gi deg økt sikkerhet og kontroll med informasjonen som lagres.

Om samtykke og dine valgmuligheter

Så lenge du har fått god informasjon om bruken av informasjonskapsler og liknende teknologier anses du etter norsk rett å samtykke til bruken av teknologien. Du kan velge om du vil akseptere informasjonskapsler gjennom innstillingene i nettleseren din. Her kan du normalt angi om du aksepterer lagring av informasjonskapsler fra nettsidene du besøker, fra tredjeparter som er tilknyttet nettsidene og eventuelt om du ønsker å bli varslet hver gang en ny informasjonskapsel blir lagret. Den eksakte fremgangsmåten avhenger litt av enheten din og hvilken nettleser du bruker.

I innstillingene til nettleseren finner du også en oversikt over alle informasjonskapsler som er lagret, slik at du kan få oversikt og eventuelt slette uønskede informasjonskapsler.

Nettleseren lagrer normalt alle informasjonskapsler i en bestemt mappe på harddisken, slik at du også kan undersøke innholdet i mer detalj.

Hvis du ønsker kontroll over hvilke tredjeparter som benytter teknologien til ulike formal, anbefaler vi verktøy som Ghostery og Disconnect.

Du kan også bruke Googles bortvalgsalternativer https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/ 

For mer informasjon om informasjonskapsler og innstillinger henviser vi til allaboutcookies.org.

6. BARNS PERSONVERN

Ettersom barn ikke har samme vurderingsevne som voksne, har de behov for et særskilt personvern. Vi respekterer dette på følgende måter:

Våre tjenester er beregnet på et generelt publikum, og vi vil aldri bevisst samle inn opplysninger som kan identifisere barn under 15 år. Vi vil likevel kunne registrere informasjon og atferd knyttet til bestemte datamaskiner, mobiltelefoner og nettbrett som brukes av barn. For mer informasjon, herunder om hvordan foreldre/foresatte kan begrense slik sporing, viser vi til avsnitt 5.

Når vi leverer et undervisningsopplegg rettet mot barn, for eksempel ved tilbud til elever i barne- og ungdomsskolen, kan vi ha behov for å registrere personopplysninger om barnet. Vi etterstreber å innhente samtykke til slik behandling av personopplysninger fra foreldre eller foresatte.

Hvis vi blir oppmerksomme på at barn har gitt oss personopplysninger uten foreldrenes eller foresattes samtykke, vil vi fjerne denne informasjonen og eventuelt avslutte barnets konto/profil om nødvendig. Foreldre/foresatte kan også kontakte kundeservice for å få slettet informasjon om sine barn.


7. DINE VALGMULIGHETER OG RETTIGHETER

Du kan få innsyn i disse opplysningene vi har om deg ved å kontakte kundeservice. Her kan du også be om å bli slettet fra våre registre eller stanse utsendelse av reklame på epost, sms og lignende. Sletting er ikke mulig så lenge vi har et løpende kundeforhold, da distribusjon i henhold til avtaler forutsetter at vi har riktig informasjon våre kunder. Du vil normalt heller ikke kunne slette innhold som er publisert for allmennheten i våre diskusjonsforum, da dette kan ødelegge forståelsen av diskusjonen for andre brukere.

For sletting og deaktivering av informasjonskapsler og målrettet annonsering viser vi til avsnitt 5 over.

8. SIKKERHET

Personopplysningsloven stiller krav til at den som oppbevarer personopplysninger må sikre disse mot uautorisert tilgang, endring, sletting og deling. Vi har derfor innført tekniske og organisatoriske tiltak for å sørge for at personopplysninger oppbevares sikkert og fortrolig. Vi lagrer personopplysninger på datamaskiner med begrenset adgang som er plassert i sikre fasiliteter, hos oss eller våre samarbeidspartnere, og vi kontrollerer sikkerheten jevnlig. Vi kan ikke garantere full sikkerhet når du overfører data via åpent internett, og det kan være en risiko for at andre uberettiget tiltvinger seg adgang til opplysninger når data sendes og oppbevares elektronisk. Du bør derfor aldri sende sensitive personopplysninger informasjon med mindre det er nødvendig, nettsiden er kryptert (se etter https og et hengelåsikon i nettadressefeltet) og du har oppdatert antivirusprogramvare.

9. KONTAKTINFORMASJON

Med mindre annet er spesifisert eller fremgår av sammenhengen er Ingenii AS behandlingsansvarlig for behandling av personopplysninger i henhold til denne personvernerklæringen. For henvendelser om vår behandling av personopplysninger kan du kontakte kundeservice:

Kundeservice
Epost: post@ingenii.no
Post: Dronningensgate 5-7, 3211 SANDEFJORD

10. IKRAFTTREDELSE OG ENDRINGER

Vi forbeholder oss retten til å endre retningslinjene, og endringene vil i så fall bli lagt ut på denne nettsiden. Enkelte endringer kan kreve et nytt samtykke av deg. I slike tilfeller vil vi varsle deg, eksempelvis ved innlogging på Ingenii AS eller andre egnede kanaler.