Hvordan undervisningen fungerer

Etter å ha registrert deg på Ingenii.no, bestilt og meldt deg opp på et fag får man tilgang til faget i den perioden man har valgt. Fra ditt eget dashboard klikker du deg inn på faget. Da kommer du inn i kursavspilleren hvor alt innholdet ligger. På venstre side har du innholdsfortegnelsen for faget som lar deg enkelt navigere rundt. På midten, i hoveddelen, vil du se alle videoer, tekst, oppgaver osv. I flere fag bruker vi tavleundervisning. Det er en veldig god grunn til det. Forskning viser at dette er mer pedagogisk. Det vil si at man lærer bedre med tavleundervisning. I tillegg bruker vi farger i undervisningen fordi som mennesker ser vi farger og husker ting bedre. Power point er statisk, går for fort og blir for svart/hvitt. Vår erfaring er at elever lærer mindre med power-point undervisning. Derfor hovedsakelig tavle og farger. Videre, ettersom dette er digitalt kan du enkelt stoppe opp, ta notater, se ting på nytt, hoppe til andre steder i pensum osv. Det er veldig fleksibelt. Filmene og oppgavene komplementerer du med å lese pensumlitteratur. Du kan velge pensum selv, men vi har en bokliste med pensum vi anbefaler. I tillegg til selve innholdet i kursavspilleren vil det i flere fag tilbys live webinarer hvor du kan stille spørsmål til læreren.

Lab hos Ingenii

På muntlig-praktisk eksamen er det et labforsøk. Det er derfor gunstig å ha et labkurs. I labkurset får du videoundervisning i labforsøk og relevant teori. Videoene gir deg full gjennomgang av utstyret og viser utførelsen av forsøkene. Til de fleste øvelsene finner du også "Test deg selv" der du med en gang kan se om du har forstått forsøkene.

Studieløp og priser

Hos Ingenii kan du hovedsakelig velge mellom semester (5 måneders tilgang) eller helårsstudier (10 måneders tilgang). Du bør tenke etter om du tror du kan klare det på et semester, eller om du trenger litt mer tid til å sette deg inn i fagstoffet. Du starter når du selv ønsker, vi har ingen frister, men anbefaler at du starter i god tid før eksamen. Utover å tilby enkeltfag tilbyr vi også pakker med fag.

 • Prisene på fagene er individuelle avhengig av type fag og hvor lenge du ønsker tilgang til faget.

 • Generelt er prisen for fag med 5 måneders tilgang kr 2300

 • Generelt er prisen for fag med 10 måneders tilgang kr 2800

 • Generelt er prisen for labkurs med 5 måneders tilgang kr 1200

 • Vi tilbyr også pakker av fag hvor du får rabatt for å kjøpe flere fag samlet i en pakke

Lånekassen

Du kan få utdanningsstøtte fra Lånekassen til å ta fag hos Ingenii. Lån og stipend fra Lånekassen søker du om på lanekassen.no Velg høyere og annen utdanning og ikke videregående skole når du fyller ut skjema. Din søknad til Lånekassen blir sendt til oss for bekreftelse, vi bekrefter plassen ved oppmøte til oppstart av ditt privatistkurs. Det kan være noe behandlingstid på lån hos Lånekassen, vi anbefaler at du søker om støtte i god tid. Lånet vil da bli utbetalt til oppgitt konto etter kursstart. Gjør du endringer i forbindelse med hvor mange fag du tar eller avbryter må du huske å gi beskjed til Lånekassen. Nettstudier har fleksibel oppstart, og du vil kunne få støtte fra og med dagen du melder deg på. Du kan dermed for eksempel starte i november og få støtte fra da. Vi i Ingenii tar ingen administrasjonsavgift dersom du søker utdanningsstøtte fra Lånekassen

 • Kjøp fag hos Ingenii. Dette gjøres fra "Alle fag" menyen hvor du finner enkeltfag og fagpakker

 • Gå til www.lanekassen.no og søk om studielån. Velg «høyere og annen utdanning» og definer hvilken periode du søker støtte for i søknaden din. Behandlingstiden hos Lånekassen kan ta opptil 8 uker.

 • Etter at din søknad er godkjent, må Ingenii bekrefte at du har startet opp studiene, og viser til en studieprogresjon ved at du har startet kurset. Før Lånekassen har mottatt denne registreringen vil status på "min side" i Lånekassen være venter på bekreftelse fra lærestedet. Så snart Ingenii bekrefter aktivitet, blir støtten utbetalt til din konto.

 • NB! Vi anbefaler at du går inn på Lånekassens hjemmeside (https://www.lanekassen.no) for å få oppdatert informasjon om hvordan søke utdanningsstøtte

Bokliste

Du kan bruke hvilken pensumbok du vil, men vi setter opp en liste på de bøkene vi anbefaler.

Eksamensoppmelding

 • Du melder deg opp til eksamen på www.privatistweb.no.

 • Privatistweb er åpen 1.-15. september for oppmelding til eksamen før jul, og fra 1. januar til 1. februar for eksamener til våren

 • Du melder deg opp og avlegger eksamen i det fylket du befinner deg i. Les informasjonen for ditt fylke på Privatistweb og på ditt fylkes hjemmesider.

 • Utdanningsdirektoratet setter datoer for eksamener i skriftlige fag. Dato for en skriftlig eksamen er den samme for alle elever og privatister i landet. Dato for skriftlig eksamen finner du her: https://www.udir.no/eksamen-og-prover/eksamen/administrere-eksamen/#datoar-vidaregaande

 • Datoer for muntlige og muntlig/praktiske eksamener blir satt av eksamenskontoret eller eksamensskolene i det enkelte fylke. Dato er individuell, og muntlig eksamensperiode kan være spredt over en hel måned. Du får vite din dato på Privatistweb.

Ofte stilte spørsmål

 • Hvilket studieløp skal jeg velge hos Ingenii?

  Du kan velge mellom semester (5 måneders tilgang) eller helårsstudier (10 måneders tilgang). Du bør tenke etter om du tror du kan klare det på et semester, eller om du trenger litt mer tid til å sette deg inn i fagstoffet.

 • Hvor mange fag eller kurs kan jeg ta hos Ingenii?

  Du kan ta alle kurs vi til enhver tid tilbyr, og antallet kurs vil bli utvidet over tid.

 • Hva er fristene for å melde seg på fag eller kurs hos Ingenii?

  Vi har ikke noen frister siden vi tilbyr digital undervisning som du får tilgang til med en gang du kjøper kurset. Du kan se filmene og teste deg selv i oppgavene så mange ganger du vil under de månedene du har tilgang.

 • Når er oppstart for de ulike studieløpene hos Ingenii?

  Vi har ikke et bestemt oppstartdato, du kan begynne når du vil og får tilgang til kursene så fort du kjøper dem.

 • Hvordan fungerer betaling hos Ingenii?

  Du betaler direkte med Visa, Mastercard eller American Express på vår nettside og får tilgang til kurs med en gang. Ingenii bruker en sikker og annerkjent betalningsløsning fra Stripe (stripe.com)

 • Må jeg kjøpe skolebøker med undervisning fra Ingenii?

  Du velger selv om du vil kjøpe skolebøker. Vi har satt opp en liste over pensum som vi anbefaler, men det er valgfritt.

 • Hvordan fungerer lab hos Ingenii?

  Du får videoundervisning i labforsøk og relevant teori. Du kan se dem så mange ganger du vil. Filmene gir deg full gjennomgang av utstyret og viser utførelsen av forsøkene. De fleste øvelsene har "Test deg selv" oppgaver slik at du med en gang kan se om du skjønte forsøket.

 • Hva innebærer det å være privatist?

  Som privatist er du ansvarlig for egen opplæring og undervisning, og du må selv melde deg opp til eksamen. Du kan ta eksamen i fag du ikke har fra før eller forbedre karakterene dine i fag du har tatt eksamen i tidligere.

 • Hvordan melder jeg meg opp til eksamen?

  Når du tar fag med Ingenii, avlegger du eksamen som privatist for å få tellende resultat. Du melder deg opp til eksamen på www.privatistweb.no. Privatistweb er åpen 1.-15. september for oppmelding til eksamen før jul, og fra 1. januar til 1. februar for eksamener til våren. Du melder deg opp og avlegger eksamen i det fylket du befinner deg i. Les informasjonen for ditt fylke i privatistweb og på ditt fylkes hjemmesider.

Noe annet du lurer på?

Legg gjerne igjen e-posten din så tar vi kontakt med deg

Bli klar for eksamen

Våre dyktige lærere vil hjelpe deg å bli klar for eksamen. Vi tror på deg! Velkommen til oss.